Tweede Kamer verkiezingen 2017

Tweede Kamer verkiezingen, 15 maart 2017

Vanuit de Vrouwen Partij maken wij ons ernstige zorgen over het verkiezingsproces dat sinds 1989 met ingang van de nieuwe kieswet*, dankzij Artikel120Gw**, niet meer aan de grondrechten van burgers voldoet.

De steeds weer terugkerende kostenpost van €11.250,-, het werven van de ondersteuningsverklaringen en de wet Financiering Politieke Partijen*** (2013) resulteert in een kieswet die niet aan de grondrechten van burgers voldoet. Burgers kunnen zich hierdoor sinds 1989 niet meer vrijelijk verkiesbaar stellen.

Om hier verandering in aan te brengen kiezen wij van de Vrouwen Partij ervoor de kieswet aan een onafhankelijke rechter van het EHRM voor te gaan leggen.
Immers, de Tweede Kamer is de enige bestuurlijke plek waar burgers hun belangen kunnen laten vertegenwoordigen.

Om dit kracht bij te zetten promoot de Vrouwen Partij stemonthouding, totdat de kieswet aan de grondrechten van burgers gaat voldoen.
Gebruik daarom op 15 maart geen stembiljet en steun ons met een donatie zodat wij ons werk kunnen gaan doen.

Beluister het interview met onze voorzitter over dit onderwerp op NPO radio 1.

* Kieswet
** Artikel120Gw
*** Wet Financiering Politieke Partijen

Leestip: Rapport Staatscommissie Grondwet | Rapport | Rijksoverheid.nl

 

Tot 15 januari kan iedereen (m/v), die zich herkent in de 6 speerpunten en zich ook wil inzetten om de kieswet bij de rechter van het ERHM te laten toetsen, zich aanmelden voor de kieslijst van de Vrouwen Partij!

 

Contact

Mailbox